Medewerkers aan het woord

Zoey Rentoulis

Human Resource adviseur

Fernao Wouters

Medewerker Business Intelligence

Solange Lemkens

Begeleider B PSW Junior

Zoey Rentoulis

Human Resource adviseur

“Ik zou niet meer anders willen dan in de zorgsector werken.”

“De overstap van een zakelijke werkomgeving naar PSW bracht me waar ik naar op zoek was: met en voor mensen werken en een band met ze kunnen opbouwen. Dat is juist het leuke van dit werk! Ik heb de ruimte om zaken goed te onderzoeken en uit te werken. Dat stimuleert om dat stapje extra te zetten in je ondersteunende dienstverlening. Mijn functie sluit prima aan bij mijn HBO opleiding HRM en is uitdagend en afwisselend, mede door de combinatie van thuis, op kantoor en op locatie werken. In de toekomst zie ik bij PSW nog mogelijkheden om me verder te specialiseren, want dat wil ik graag. Als HR medewerker die er ‘voor de mens’ wil zijn, kan ik de zorg alleen maar aanraden.”   

Fernao Wouters

Medewerker Business Intelligence

“Ik had nooit aan de zorg als werkveld gedacht.”

“Toen ik mijn Master Business Intelligence en Smart Services aan de universiteit van Maastricht haalde, had ik nooit gedacht in de zorg te gaan werken. Nu werk ik er met veel plezier. Mijn werkgebied is breed en afwisselend. Ik ben intern verder opgeleid en leerde mijn kennis in de praktijk toe te passen. Eigenlijk puzzel ik de hele dag: met data over cliënten, medewerkers en financiën en met processen automatiseren en technologische ontwikkelingen als artificial intelligence. Met ons kleine enthousiaste team verzamelen en visualiseren we data zodat die begrijpbaar worden voor management en leidinggevenden. Het is uitdagend vragen uit de praktijk naar techniek te vertalen en dat weer in begrijpelijke taal terug te koppelen. ‘Onze’ informatie helpt om ontwikkelingen en verbanden te zien en de goede beslissingen in de bedrijfsvoering te nemen. Ik heb daardoor echt het gevoel dat ik van waarde ben voor de organisatie.” 

Solange Lemkens

Begeleider B PSW Junior

“Je kunt het verschil maken voor een kind.”

“Ik vind het mooi dat ik mee kan werken aan de ontwikkeling van een kind dat niet het reguliere pad kan bewandelen en extra ondersteuning nodig heeft. Die ondersteuning kan het verschil maken, dat is een drijfveer. Voor mijn opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang , mbo niveau vier, regelde ik zelf een stageplek bij een ontwikkelingsgroep van PSW omdat ik dat een uitdaging vond.  Na omzwervingen ben ik terug bij PSW Junior; ik werkte ambulant in de gespecialiseerde thuisbegeleiding en ondersteuning op school en kinderopvang en nu in Kindcentrum Heikei. Veel afwisseling dus. Doordat er regelmatig nieuwe kinderen komen met nieuwe hulpvragen en problematieken, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Dat past bij mij.” 

Lizet Linders

Begeleider C PSW Junior

Robbin Hooft

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

Joop Smolders

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

Lizet Linders

Begeleider C PSW Junior

“Mijn werkverdeling geeft rust en is toch uitdagend.”

“Na een stage vanuit de opleiding Pedagogiek ben ik bij PSW Junior ‘blijven hangen’. Het ambulant werken was even wennen, maar voelde na een tijdje vertrouwd. Je rolt er steeds meer in. Het werken met de kinderen zelf blijft superleuk, in thuissituaties en op scholen. De combinatie met mijn coördinerende taken als aanvragen behandelen, intakes, gesprekken met begeleiders en de contacten met gemeenten en andere organisaties, maakt het een fijne afwisseling. Ik heb via PSW de opleiding praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) mogen volgen. Heel leerzaam, waardevol en bruikbaar! Wellicht dat ik me daar in de toekomst meer op toeleg. Voor nu heb ik een prima werkverdeling met leuke taken en veel vrijheid in een organisatie waar veel mogelijkheden liggen.” 

Robbin Hooft

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

“Ga deze doelgroep ervaren!”

“Mijn beeld van de doelgroep verstandelijk gehandicapten was er vooraf een van ‘verzorging’. Ik zag daarom wel op tegen mijn eindstage van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk in activiteitencentrum PSW Maasbracht. Hoe anders is het gelopen! Na tien weken riep ik al: ‘Ik ga hier nooit meer weg!’ Een jaar later werkte ik als ondersteunend begeleider in de dagbesteding bij PSW, al snel groeide ik door naar persoonlijk begeleider. Ik vind mijzelf het levende voorbeeld dat je deze doelgroep moet ervaren om te merken hoe leuk en mooi het is om ermee te werken. Het begeleiden van de deelnemers in combinatie met de verdieping en betrokkenheid die het persoonlijk begeleiderschap biedt, maakt dat ik hier helemaal op mijn plek ben.” 

Joop Smolders

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

“Afwisselend werk in een fijn team.”

“Vanaf mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk wilde ik in de dagbesteding werken. Toen de teamleider van activiteitencentrum PSW Herten mij na mijn stage bij PSW belde voor een vervanging, was ik meteen om. Het werk is afwisselend: ik begeleid elke dag een wisselende groep deelnemers die ik graag een leuke dag bezorg én wat wil leren; ik heb voor opdrachten contact met externe klanten en ik moet van alles organiseren en regelen voor mijn persoonlijk begeleiderschap en voor de activiteit. Het fijne van werken in de dagbesteding vind ik daarnaast het samenwerken in een team. Ik ervaar saamhorigheid en teamgevoel. Als ik ergens tegenaan loop, kan ik daarover met collega’s sparren. We zorgen gezamenlijk voor de begeleiding van onze deelnemers en dat opdrachten uitgevoerd worden: als het nodig is, helpen we elkaar.” 

Famke Frenken

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Maud Burger

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Janneke Roeven-Dings

Medewerker algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

Famke Frenken

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“De visie van PSW past bij mij.” 

“Na mijn studies Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) heb ik 12 ½ jaar geleden bewust gekozen voor een overstap van mijn vorige werkgever naar PSW. De kracht van PSW is voor mij dat ik serieus genomen en gewaardeerd wordt, ik mee mag denken in ontwikkelingen, de cliënt echt centraal staat en niet alleen op papier en dat PSW mij volop mogelijkheden biedt om me te ontwikkelen. Naast mijn leuke werk als persoonlijk begeleider neem ik deel aan de sollicitatiecommissie voor leerlingen, begeleid ik leerlingen, ben ik maatje van een nieuwe collega, rooster ik en ben ik lid van de werkgroep Toekomstbestendige zorg binnen onze locatie. Ik ben blij met die extra taken; ze brengen diepgang, geven me energie en verhogen mijn werkplezier.”  

Maud Burger

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Je moet dit werkveld ervaren, dan merk je hoe leuk het is.”

“Ik kende de verstandelijk gehandicaptenzorg een beetje omdat mijn moeder er werkt. Tijdens mijn HBO studie Toegepaste psychologie kwam ik in contact met jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ik vond het leuk! Hoewel mijn studie vooral gericht is op het coachen van medewerkers, leraren, begeleiders etc. heb ik na mijn afstuderen bij PSW als begeleider gesolliciteerd. Ik wilde het werkveld in de praktijk leren kennen. Mijn coachvaardigheden kan ik in de begeleiding van bewoners toch inzetten, wel in aangepaste vorm natuurlijk. Mogelijk kan dat in de toekomst ook naar collega’s en misschien zijn er wel meer opties binnen PSW. Nu richt ik me eerst op mijn huidige werk, ik ben sinds enkele maanden persoonlijk begeleider en dat is helemaal hartstikke leuk!” 

Janneke Roeven-Dings

Medewerker algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

“Niet verwacht dat het ooit nog eens zou lukken.”

Janneke Roeven-Dings volgde praktijkonderwijs en werkte als huishoudelijk medewerker en schoonmaker. “Toen mijn twee dochters wat ouder waren, wilde ik weer aan het werk. Via het UWV en een jobcoach van PSW Werk kon ik aan de slag als huishoudelijk medewerker bij PSW. Na een tijdje heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn leidinggevende gevraagd of ik ADL medewerker zou kunnen worden. Ik wilde als kind namelijk al in de zorg werken. ‘Dat gaan we proberen.’ zei ze. Thuis drong het pas tot me door: PSW geeft me een kans die ik bij vorige werkgevers nooit kreeg omdat ik ‘het papiertje’ niet had. Ik werk hier heel graag en zie het einde van mijn ‘probeertijd’ met vertrouwen tegemoet. Mijn oproep: wil je in de zorg werken? PSW heeft veel mogelijkheden, neem contact op!” 

Najat Ahmed

Medewerker algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

Rowena van de Meeberg

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Leon Claessens

Persoonlijk begeleider dagbesteding

Najat Ahmed

Medewerker algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL)

“Niets is onmogelijk!”

Najat Ahmed haalde aan de universiteit van Mosul in Irak zijn onderwijsbevoegdheid en was twaalf jaar docent in het middelbaar onderwijs. In 2015 vluchtte hij naar Nederland. ”Als statushouder kwam ik bij PSW terecht. Eerst als stagiair in de dagbesteding, daarna in een woonbegeleidingscentrum. Ik werkte hard en stak veel tijd in de Nederlandse taal. PSW bood me de kans als leerling de opleiding Mbo niveau twee te volgen. Ik slaagde binnen acht maanden en werk nu 26 uur als medewerker ADL. Deze baan is mooier dan lesgeven, ik ben er heel blij mee. En het helpt me nog beter te integreren in Nederland, want ik wil hier oud worden!” 

Rowena van de Meeberg

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Overgestapt en mijn roeping gevonden.”

“Na 23 jaar werken als kinderfysiotherapeute stapte ik over naar de verstandelijk gehandicaptenzorg. In twee jaar tijd heb ik via een zijstroomtraject, naast mijn werk, de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau vier gehaald. Niet omdat dat moest, maar omdat ik zelf meer diepgang en kennis wilde. De zorg is hard werken en vaak niet gemakkelijk, maar ik haal er veel zingeving uit. Je levert een waardevolle bijdrage aan levens van mensen. Samen met een team, dat maakt het extra mooi. Ik hoef geen enkele moeite te doen om enthousiast te zijn over mijn werk. Ik hou van mijn werk, dus dat gaat vanzelf!”  

Leon Claessens

Persoonlijk begeleider dagbesteding

“Eén van de beste keuzes in mijn leven.”

“Heel mijn volwassen leven was ik meubelmaker/interieurbouwer. 17 jaar geleden kreeg ik in de werkplaats een cliënt van PSW onder mijn hoede, later bezocht ook een groep PSW cliënten elke vrijdag onze zaak. Er was snel een klik, het eerste zaadje is toen geplant. Het werd mij overduidelijk dat ik de stap moest maken. Ik wilde bijdragen aan het leven en geluk van deze bijzondere mensen. In 2020 heb ik een carrièreswitch gemaakt en als zij-instromer bij PSW gesolliciteerd. Ik heb inmiddels mijn opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen gehaald. Eén van de beste keuzes van mijn leven. Ik kan het iedereen die affiniteit heeft met mensen met een beperking zeker aanraden.” 

Wendy Hamans

Begeleider dagbesteding

Tiny Flos en Rhiannon Regan

Persoonlijk begeleiders woonbegeleidingscentrum

Karin van Pol

Ambulant begeleider B bij PSW Thuis

Wendy Hamans

Begeleider dagbesteding

“Even spannend of je het nog wel kunt.”

“Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) in Den Bosch heb ik op verschillende plekken in de zorg gewerkt. Toen de kinderen kwamen ben ik in de slagerij van mijn man gaan werken, dat was gewoon praktischer. Een paar jaar geleden begon het te kriebelen: ik wilde weer in een andere omgeving met andere mensen gaan werken en het liefst in een team. Die behoeften zijn uitgekomen: ik werk nu met veel plezier als begeleider in activiteitencentrum PSW Sevenum. De uren en werktijden passen fijn bij mijn gezinssituatie. Het was wel even spannend na acht jaar niet in de zorg werken. Je vraagt je af of je het nog kunt en ‘hebt’. Die twijfel was snel weg. Ik zou nu niet meer uit de zorg weg willen. Als de cliënten met een glimlach naar huis gaan, doe ik dat ook.“  

Tiny Flos en Rhiannon Regan

Persoonlijk begeleiders woonbegeleidingscentrum

“Als team samen tot een goed rooster komen, dat is fijn.”

Tiny Flos en Rhiannon Regan zijn persoonlijk begeleider in dezelfde huiskamer van een woonbegeleidingscentrum. Tiny is de roosteraar: “Elke collega kan zijn wensen aangeven, wat mogelijk is, wordt ingepland. Ik stel een rooster op van vijf weken dat goed is voor de bewoners én voor het team. Dat vraagt dat je samen ook zorg draagt voor de geplande en ongeplande gaten. Als dat met je team lukt, is dat fijn werken! Rhiannon: “Het is prettig als je weet wanneer je vrij hebt, dat geeft mij rust in de thuissituatie. Ik ga daardoor met een nog fijner gevoel naar het werk.” 

Karin van Pol

Ambulant begeleider B bij PSW Thuis

“Terug bij PSW voelt goed!”

Karin van Pol volgde de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en de Z-opleiding tot verpleegkundige gehandicaptenzorg, werkte 11 jaar op verschillende woongroepen bij een collega zorgaanbieder en vervolgens 11 jaar bij PSW als ambulant begeleider en woonbegeleider. “Ik wist toen even niet meer wat ik precies wilde. Ik zocht een nieuwe uitdaging en vond die als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg. Daar merkte ik pas hoe je mening bij PSW meetelt, dat je mag meedenken, gehoord wordt en dat er iets met je ideeën gedaan wordt. Tijd dus om vacatures te kijken! De eerste die ik van PSW zag, was meteen raak: ik werk nu als ambulant begeleider B bij PSW Thuis, een baan met veel uitdaging en afwisseling. Ik ben blij dat ik terug ben, het voelde meteen weer vertrouwd en goed.” 

Rhiannon Regan

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Eline Wolters

Gedragskundige PSW

Tiny Flos

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Rhiannon Regan

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Hier voel ik waarom ik dit werk ben gaan doen.”

“Is de zorg wel iets voor mij?” vroeg ik mij zelfs op een bepaald moment in mijn vorige baan af. Bij PSW voel ik weer waarom ik dit werk zo graag doe. Ik krijg de tijd en ruimte om ‘echt’ met de bewoners om te gaan en om mijn persoonlijk begeleiderschap uit te voeren. Ik kan bewoners goed leren kennen en ze helpen om te groeien. Ik heb fijne collega’s en er is tijd voor het contact met ouders en familie. Samen werk je zo aan goede zorg. Daar doe je het toch voor?! Ik ben blij met mijn overstap naar PSW.”  

Eline Wolters

Gedragskundige PSW

“We doen de goede dingen op de goede manier”

Eline Wolters is kinder- en jeugdpsycholoog en orthopedagoog generalist. Sinds 2016 is ze als gedragskundige werkzaam bij PSW Junior. “De twijfel of de verstandelijke gehandicaptenzorg wel bij mij paste was snel weg. Het sollicitatiegesprek voelde meteen als een warm bad, hier wilde ik wel werken! Dat gevoel is gebleven: de visie van de organisatie en de kwaliteit van zorg binden mij nog steeds aan PSW. Ik werk samen met fijne teams, die de lat hoog leggen en kwaliteit leveren. We doen de goede dingen op de goede manier. Wat mij daarnaast aanspreekt is dat ik met een hele brede groep verschillende kinderen en ouders mag werken met ieder hun eigen verhaal en hulpvraag. Ik werk echt in de kern van mijn vak.” 

Tiny Flos

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Bij PSW is het voor de cliënten goed geregeld.”

"Toen ik overstapte van mijn vorige werkgever naar PSW, was ik verbaasd over wat er allemaal kon en mocht. Ik was gewend om alleen maar uit te voeren en heb echt een tijd moeten wennen aan de vrijheid en ruimte die ik kreeg voor mijn eigen inbreng. En die ook van mij verwacht werd. Bij PSW is het voor de cliënten goed geregeld, het draait hier echt om hen. Daar lever ik met veel plezier mijn bijdrage aan. Ik ga hier niet meer weg."

Steven Brouns

Teamleider dagbesteding

Marlie van Roij

Zorgbemiddelaar en persoonlijk begeleider

Michelle Supheert-Koning

Leerling beroeps begeleide leerweg

Steven Brouns

Teamleider dagbesteding

“Blij met mijn overstap uit het bedrijfsleven.”

Steven Brouns werkte ruim 25 jaar als HR manager in het bedrijfsleven. Sinds april 2021 is hij teamleider bij PSW: “Een overname bij mijn vorige werkgever zette mij aan het denken: wil ik dit werk nog wel? Ik wil vooral van toegevoegde waarde zijn voor mensen. Ik reageerde op een vacature voor teamleider bij PSW met het idee ‘geen ervaring in de zorg, kansloos.’ Mooi niet, dus! Thuis heb ik alle voor- en nadelen nog eens goed op een rijtje gezet. Ik heb gekozen voor de leuke baan waar ik blij en gelukkig van word. Ik krijg de verantwoordelijkheid en ruimte om met de teams mijn locaties te runnen. Als kers op de taart geniet ik van het contact met de cliënten, dat is een dagelijkse bonus!” 

Marlie van Roij

Zorgbemiddelaar en persoonlijk begeleider

“Je kunt je ook in de breedte ontwikkelen.”

Met haar diploma vers op zak ging Marlie van Roij in 2004 als begeleider werken in het woonbegeleidingscentrum (WBC) waar ze haar stage voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gelopen had. Ze volgde daarnaast de deeltijdopleiding SPH en was twee jaar later persoonlijk begeleider. “Ik heb het altijd leuk gevonden om me verder te ontwikkelen en uitdagingen aan te gaan. In mijn werk waren er altijd wel leuke aanvullende taken die ik op me kon nemen. De functie van zorgbemiddelaar is weer zo’n stap. Het is fijn dat ik die kan combineren met het werk in het WBC. PSW biedt je voldoende groei- en specialisatiemogelijkheden in de breedte. Ze worden je niet op een bordje geserveerd, je moet er wel zelf werk van maken!” 

Michelle Supheert-Koning

Leerling beroeps begeleide leerweg

“Ik vind het fijn dat ik zo specifiek opgeleid word.”

Michelle Supheert-Koning studeerde in Suriname als verpleegkundige. In Nederland ging ze meteen op zoek naar het werk waar haar hart ligt: de gehandicaptenzorg: “Als klein kind hielp ik mijn moeder die in de keuken van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking werkte. Toen wist ik al: dit wil ik later doen! Ik volg nu een verkort BBL traject, ik heb vrijstellingen vanwege mijn vooropleiding. Ik vind het fijn dat ik gericht voor deze sector opgeleid word. PSW biedt me de kans kennis en vaardigheden op te doen waardoor ik mijn werk beter kan doen en me kan ontwikkelen. Als je hart bij deze zorg ligt, kan ik dit iedereen aanraden!”

Janet Vankan

Begeleider vaste nachtdienst

Wendy Erckens

Van stagiaire tot teamleider

Anique Kamps en Tessa Beckers

Combineren werken bij wonen en PSW Junior

Janet Vankan

Begeleider vaste nachtdienst

“Er is altijd iets dat je moet oplossen, ik vind dat heerlijk.” 

Janet Vankan werkt al ruim 20 jaar als vaste nachtdienst. Eerst bij een collega-zorgaanbieder en sinds 2018 bij PSW in een woonbegeleidingscentrum voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. “In deze locatie werken we met een wakende nachtdienst. Een geavanceerd uitluistersysteem ondersteunt ons daarbij. Je bent altijd echt nodig als iemand wakker wordt en het werk vraagt creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ik vind dat heerlijk! Je bent er puur voor de bewoners. Tussendoor doe je klusjes waardoor je collega’s overdag meer tijd hebben voor de bewoners. We hebben een cyclisch rooster, met een paar nachtdiensten heb je je contracturen gewerkt. Als je dit, zoals ik, goed op je privéleven kunt afstemmen, heb je inhoudelijk en wat betreft voorwaarden een prachtbaan!” 

Wendy Erckens

Van stagiaire tot teamleider

"Teamleider PSW Junior"

Wendy Erckens volgde de opleiding SPH en liep stage bij PSW Junior. “Vanaf de kennismaking klikte het: PSW is een fijne organisatie die met de juiste dingen bezig is. Als begeleidster heb ik met veel verschillende kinderen en ouders samengewerkt. Die ervaring neem je mee. Door een vervanging kon ik proeven aan het teamleiderschap, nu ben ik het al jaren ’echt’. Een andere functie maar met hetzelfde doel: ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders goede zorg krijgen. Iedereen kan zich bij PSW ontwikkelen. De ruimte en mogelijkheden zijn er, je moet wel zelf je aandeel pakken! Soms is dat best spannend, maar je wordt goed ondersteund. Ik werk graag bij PSW en het wordt nooit saai.”   

Anique Kamps en Tessa Beckers

Combineren werken bij wonen en PSW Junior

"We hebben de combinatie gevonden die goed voor ons werkt."

"Wij wilden beide wat meer uurtjes werken dan ons contract binnen ‘wonen’. Er kwam een interne vacature voorbij, om PSW wonen te combineren met enkele uurtjes bij PSW Junior. Beide besloten we te schrijven. Nu, enkele maandjes verder, hebben wij de combinatie gevonden die goed voor ons werkt. We werken meer uren en doen daarnaast ervaring op met een andere doelgroep. Binnen de combi Wonen en Junior, merken we dat we beter in staat zijn om kennis met elkaar te delen, dat cursussen inzetbaar zijn voor beide sectoren en we investeren ook nog eens in ons zelf! Dit maakt het werk binnen PSW nog uitdagender; de mogelijkheid om je te ontwikkelen of door te groeien blijft aanwezig!"

Loes Korsten

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Debbie van Berkel

Begeleider B bij PSW Thuis

Ingrid Souren

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Loes Korsten

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Ongeacht functie hoort iedereen er echt bij en ben je een team.”

Loes Korsten stapte na 18 jaar over van een andere zorgaanbieder naar PSW. “Ik kreeg de kans om een nieuwe locatie mee op te starten. Dat sprak me aan. Natuurlijk was het wennen met nieuwe bewoners, nieuwe ouders en een heel nieuw team. PSW heeft dat prima begeleid. Ik heb bij PSW in korte tijd al grote pluspunten ervaren: écht werken in de driehoek, de eigen regie die je als medewerker krijgt, de positieve sfeer en het gevoel dat iedereen er ongeacht functie bij hoort en inbreng heeft die gewaardeerd wordt. Je voelt dat je er samen als team 100% voor gaat, dat is mooi.”

Debbie van Berkel

Begeleider B bij PSW Thuis

“Als begeleider mee mogen denken over de koers, dat is toch mooi!”

Debbie van Berkel werkte 5 jaar als verpleegkundige​ en persoonlijk begeleider op een woongroep in Brabant. Ze verhuisde naar Limburg en ging in 2019 bij PSW Thuis aan de slag. “Ik heb het gevoel dat ik al jaren bij PSW werk en ben helemaal op mijn plek. ​Hier​ mogen werken ​voelt als een cadeautje. Ik heb al deelgenomen aan een lunchsessie over de nieuwe strategie, als nieuweling tussen de manager, teamleiders en andere begeleiders. Ik voelde me snel op mijn gemak en werd ‘gewoon’ als volwaardige gesprekspartner gezien. Waardevol dat je bij PSW als begeleider op deze manier gehoord wordt en mee kunt denken over de koers van je werk!”

Ingrid Souren

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“BBL traject in één jaar gehaald!”

“Na jaren werken in de financiële administratie was ik toe aan iets anders. Ik had al eerder een uitstapje gemaakt en de opleiding Onderwijsassistente afgerond. Helaas heb ik vanwege bezuinigingen maar even in die functie kunnen werken. Mijn diploma gaf me wel het eerste jaar vrijstelling bij de beroepsbegeleide leerweg (BBL) bij PSW. Toen verteld werd dat je het BBL traject ook versneld kon afronden, dacht ik: dat ga ik doen! En het lukte: in één jaar heb ik het diploma Maatschappelijke Zorg persoonlijk begeleider niveau 4 gehaald. Met veel thuisopdrachten natuurlijk maar met dezelfde eisen en toetsen. Omdat ik me meteen helemaal op mijn plek voelde in het woonbegeleidingscentrum én met de support van thuis, ging het eigenlijk vanzelf. Ik ben nu persoonlijk begeleider van vijf bewoners, ik ga elke dag met plezier werken. Ik had me dit jaren eerder moeten gunnen.” 

Kim Mossa

Leerling beroeps begeleide leerweg (BBL)

Niki Nijs

Begeleider C PSW Junior

Ralph Jansen

Leerling beroeps begeleide leerweg (BBL)

Kim Mossa

Leerling beroeps begeleide leerweg (BBL)

“Laat je niet afschrikken, stap over!”

Na 16 jaar werken in een slagerij durfde Kim Mossa de stap te zetten naar werken in de zorg. “Na een informatiebijeenkomst over de zorg wist ik: ‘Dit is wat ik wil!’ Ik heb het thuis goed overlegd, je laat toch een vertrouwde basis achter en zet je privéleven op zijn kop. Dat is wennen, maar ik wilde zo graag en dan lukt het ook. De opleiding (tot persoonlijk begeleider niveau 4) is echt leuk en sluit perfect aan bij het werk. Het bevalt me hartstikke goed, ik krijg hier energie van. Ik ben trots op mezelf dat ik deze stap gezet heb!”

Niki Nijs

Begeleider C PSW Junior

“PSW biedt volop scholing en doorgroeimogelijkheden.”

Niki Nijs volgde de SPH en werkte 10 jaar in de reguliere kinderopvang. Uit interesse ging ze naast haar baan één gezin via PSW Junior begeleiden. “Binnen een half jaar was ik helemaal overgestapt. Werken bij PSW Junior is dynamisch, elke dag is anders en er zijn veel verschillende zorgvormen. Als je dat wilt, kun je veel variatie in je werk aanbrengen. Daarnaast kun je meedenken over ontwikkelingen en projecten en heeft PSW een ruim scholingsaanbod. Mogelijkheden genoeg dus. Ik ben in drie jaar doorgegroeid naar begeleider C. Je kunt je eigen weg bepalen, als je de kansen maar pakt!” 

Ralph Jansen

Leerling beroeps begeleide leerweg (BBL)

“Geen seconde spijt van mijn keuze om over te stappen!”

Na zijn werk bij defensie en als chauffeur, gooide Ralph Jansen het roer om en ging hij opnieuw leren om aan de slag te kunnen in de zorg. Momenteel zit hij bij PSW in het tweede jaar van zijn BBL-opleiding tot Begeleider Gehandicaptenzorg. “Ik vond het een hele stap, maar het feit dat ik als BBL-leerling meteen zowel betaald werk als een opleidingsplek kon krijgen, trok me over de streep. Het werk en mijn team bevallen me prima. Ik lig als leerling niet onder een vergrootglas, word gelijkwaardig behandeld en PSW heeft vertrouwen in me. Ik ben blij met mijn keuze!”

Naomi van Herten

Begeleider woonbegeleidingscentrum

Anouk Elbers

Begeleider C bij PSW Junior

Erwin Peters

Begeleider woonbegeleidingscentrum en dagbesteding

Naomi van Herten

Begeleider woonbegeleidingscentrum

“Ik zit helemaal op mijn plek bij PSW”

Naomi van Herten stapte over van werken in de supermarkt naar PSW. “Mijn werk gaf me te weinig energie en voldoening. Een vriendin vroeg of PSW niets voor mij was. Ik had helemaal geen ervaring met mensen met een beperking, maar dacht wel meteen: ik werk graag met mensen, ik ga het gewoon proberen! Ik werd, zonder scholing maar op persoonlijkheid, aangenomen als Medewerker Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), een ondersteunende functie. PSW gaf me de kans om mezelf te ontwikkelen, ik haalde in tweeënhalf jaar de opleiding Persoonlijk Begeleider. Ik ben nog steeds dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ik zit helemaal op mijn plek!” 

Anouk Elbers

Begeleider C bij PSW Junior

"Ik weet dat ik een team achter me heb staan"

Anouk was net afgestudeerd (hbo-pedagogiek) toen ze reageerde op een vacature van PSW voor ambulant begeleider in Noord-Limburg. Inmiddels werkt ze fulltime en als persoonlijk begeleider. “Het is superleuk met lekker veel variatie. En ik ga nu een nieuwe en hogere functie vervullen! bij PSW krijg je genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je kunt altijd aangeven wat je wensen en ambities zijn. Ambulant werk past goed bij me. Het is solistisch werk, maar zo voelt het bij PSW niet. Ik weet dat ik een team achter me heb staan.” 

Erwin Peters

Begeleider woonbegeleidingscentrum en dagbesteding

“Blij dat ik op twee locaties kan werken”

Erwin Peters begon bij PSW als begeleider in een woonbegeleidingscentrum. “Ik wilde graag meer uren werken dan aanvankelijk mogelijk was. Mijn teamleider heeft vanaf het begin mee gedacht hoe dit zou kunnen. Ik kreeg een kleine uitbreiding van mijn contract en heb er ambulante begeleiding naast gedaan. Toen ik de mogelijkheid kreeg om twee dagen in een activiteitencentrum te gaan werken, heb ik die met beide handen aangegrepen. De afwisseling tussen wonen en activiteitencentrum is erg leuk. Door het verschil van cliënten en werkzaamheden ga ik met veel enthousiasme naar mijn werk. Ik ben erg blij dat ik op twee verschillende locaties van PSW kan werken!”

Tom Baetsen

Stafmedewerker Centraal Bureau

Kirsten Selen

Persoonlijk begeleider PSW Thuis

Mieke Coumans

Begeleider Dagbesteding

Tom Baetsen

Stafmedewerker Centraal Bureau

“Ook de ondersteunende diensten zorgen voor de cliënt.”

Tom Baetsen is docent lichamelijke opvoeding en werkte als bewegingsagoog, activiteitenbegeleider en teamleider bij een andere zorgaanbieder. In 2003 werd hij teamleider van activiteitencentrum Pappelhof van PSW. “Een mooie baan in een leuk AC. Toch besloot ik, na 15 jaar teamleiderschap, te stoppen. PSW beviel me erg goed, dus ik wilde blijven. Ik heb toen een vacature op Centraal Bureau ingevuld. Ik ben blij dat ik op deze manier nog altijd mijn steentje bijdraag aan de zorg en het welzijn van onze cliënten, al is dat nu indirect. Want ook op Centraal Bureau staat de cliënt centraal.”

Kirsten Selen

Persoonlijk begeleider PSW Thuis

"Elke dag is afwisselend en uitdagend."

Kirsten Selen werkte in een woonbegeleidingscentrum en leerde PSW Thuis kennen tijdens haar deeltijdopleiding Maatschappelijk Werk. “PSW Thuis beviel me zo goed dat ik solliciteerde. De huisbezoeken zijn het leukst. Elke dag is anders, de problematieken zijn heel divers. Je kunt je werk zelf indelen, maar moet ook flexibel zijn. Je werkt alleen, maar hebt wel een team achter je staan en kunt scholingen volgen om je deskundigheid te ontwikkelen. Dat is fijn omdat de hulpvragen echt complexer zijn geworden. Ik vind daar mijn uitdaging in. Ik zit lekker op mijn plek bij PSW Thuis!”  

Mieke Coumans

Begeleider Dagbesteding

“De cirkel is na 28 jaar rond”

Mieke Coumans begon haar loopbaan bij PSW als vrijwilliger, ging met pensioen en kwam terug als vrijwilliger. “Als jong meisje ging mijn hart al uit naar kwetsbare mensen, ik wilde iets voor hen betekenen. Ik ging liever niet studeren en koos voor een baan als administratieve kracht. De zorg bleef trekken en in 1991 werd ik vrijwilliger bij PSW. De manager zag potentie in mij, ook al had ik geen diploma en ik werd aangenomen als ‘instellingshulp’. Door interne opleidingen ontwikkelde ik me tot persoonlijk begeleider. De computeractiviteit die ik in 1995 opgezet heb, ben ik tot mijn laatste werkdag blijven begeleiden en verbeteren. Ik ben er als vrijwilliger nog een paar jaar terug gekomen, want ik kon de mensen en het werken bij PSW niet missen.” 

Miranda van Knippenberg

Begeleider woonbegeleidingscentrum

Lieke Hendriks

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

Dorrie Gitmans

Begeleider dagbesteding

Miranda van Knippenberg

Begeleider woonbegeleidingscentrum

"Het contact met mensen met een ernstige beperking is zo mooi."

Miranda van Knippenberg rondde in 1996 de SPH af en werkte bij meerdere werkgevers met verschillende doelgroepen. In 2006 begon ze bij PSW in een woonbegeleidingscentrum voor mensen met een ernstige beperking. De groep die haar van meet af aan het meest aansprak. “Je kunt aan hun blik zien of aan een geluidje horen hoe de stemming is. Dat ‘kleine kijken’ en daar op aansluiten vind ik prachtig en intens. Ik kijk op al mijn banen met een fijn gevoel terug, maar hier zit ik echt op mijn plek. PSW is een fijne werkgever en de cliënten geven mij energie.”  

Lieke Hendriks

Persoonlijk begeleider woonbegeleidingscentrum

“Nog steeds blij met mijn keuze voor PSW”

Lieke Hendriks wist vóór haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening al dat ze met mensen met een verstandelijke beperking wilde werken. Na haar studie werkte ze als woonbegeleider bij een collega zorgaanbieder en begeleidde ze daarnaast enkele kinderen en gezinnen voor PSW Junior. “Ik wilde graag bij één werkgever aan de slag. Ik had een goed gevoel bij PSW en solliciteerde. De eerste sollicitatie was meteen raak! Ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap naar PSW. Als persoonlijk begeleider in een woonbegeleidingscentrum vind ik de diepgang die ik zoek. PSW heeft een breed scholingsaanbod en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast kan ik meedenken over ontwikkelingen bij PSW zoals het nieuwe ondersteuningsplan en ECD. Ik kan bij PSW mezelf zijn en voel me als een vis in het water.“

Dorrie Gitmans

Begeleider dagbesteding

"Het vertrouwen van PSW heeft me weer in mijn kracht gezet"

Dorrie Gitmans volgde de opleiding Verzorgende en de SPH. Na tien jaar werken in de zorg had ze het even helemaal gehad. Ze zat korte tijd thuis en ging werken in een groothandel voor creatieve materialen. “Een vacature bij PSW zette de deur naar de zorg weer op een kiertje. Na enkele gesprekken bij PSW was ik om. Ik kreeg de kans om te beginnen. Omdat ik mocht zijn wie ik ben, groeide mijn zelfvertrouwen en kwam het plezier in het werken in de zorg terug. Ik ben goed begeleid, PSW heeft echt oog voor de medewerker. Alles is supergoed samengevallen. Ik ben nu verantwoordelijk voor een creatieve activiteit in een hartstikke leuk activiteitencentrum. PSW had vertrouwen in me en heeft me weer in mijn kracht gezet.”

Evelien de Wit

Begeleider instroompool

Anne Mennen

Persoonlijk begeleider PSW Junior

Randy Beeren

Begeleider woonbegeleidingscentrum

Evelien de Wit

Begeleider instroompool

“Ik hoor gewoon bij het team.“

Evelien de Wit werkt bij de instroompool (voorheen flex-pool) van PSW . “Na mijn opleiding interieur en vormgeving en een jaartje werken koos ik toch voor de zorg. Ik volgde de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4. Ik vul via de instroompool op  verschillende locaties langdurige vervangingen in. Het bevalt me prima, ik ga elke dag lekker naar mijn werk! Ik word overal goed ingewerkt, kan scholingen volgen en word bij teamoverleg en teamuitjes betrokken. Ik voel me serieus genomen en gehoord. Ik doe ervaring op met heel verschillende cliënten, teams en collega’s. Daar leer ik van. Zeker als je niet precies weet wat je wilt, is de instroompool een goede stap in je ontwikkeling!”

Anne Mennen

Persoonlijk begeleider PSW Junior

PSW voelt voor mij positief, veilig en vertrouwd.

Na haar opleiding HBO Social Work is Anne van stagiair en assistent-begeleider doorgegroeid naar persoonlijk begeleider op een ontwikkelingsgroep. Ze werkt met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand, gedragsproblemen of een verstandelijke beperking. “Ik krijg de ruimte om me te ontwikkelen. Ideeën en eigen inbreng worden gewaardeerd en daar mag je mee aan de slag. Wat ik het leukste vind aan werken met jonge kinderen is dat je echt kan bijdragen in hun ontwikkeling op allerlei gebieden. Hoe je gaat werken aan een volgend stapje zie ik als een uitdaging waarbij de wensen van ouders centraal staan. PSW voelt voor mij positief, veilig en vertrouwd. En dat is precies de basis die ik ook de kinderen wil meegeven. 

Randy Beeren

Begeleider woonbegeleidingscentrum

"De inhoud van het werk gaat boven uren en salaris"

Randy Beeren kende PSW van een stage voor zijn opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Hij bleef vrijwilliger bij PSW, maar ging werken bij een transportbedrijf waar hij meer uren en salaris kon krijgen. "Tot ik me afvroeg: wat wil ik nu echt? Ik zie mijn toekomst in de zorg. Ik heb een afspraak met PSW gemaakt en het balletje ging rollen. Een week later werkte ik als begeleider in een woonbegeleidingscentrum. Daar waren de bewoners extra blij met een man als begeleider! Ik zou er graag nog wat uurtjes bij hebben, dat komt nog wel, maar ik heb geen enkele spijt van mijn overstap!" 

Ruud Vogelzang

Jobcoach PSW Werk

Adrie Greve

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

Pascal Baetsen

Begeleider woonbegeleidingscentrum en PSW Thuis

Ruud Vogelzang

Jobcoach PSW Werk

"Nooit zo blij geweest met een baan als nu!"

Ruud Vogelzang volgde de oude Z opleiding en ging in 2010 bij PSW aan de slag als persoonlijk begeleider in een woonbegeleidingscentrum en bij PSW Thuis. "Beide plekken bevielen me, maar ik wilde een nieuwe uitdaging. Ik kende jobcoaches van PSW Werk. Ik werd enthousiast, helemaal nadat ik een dag mocht meelopen! De opleiding jobcoach die ik moest volgen, sloot perfect aan bij mijn werk. Ik heb veel vrijheid, maar ook een team waarop ik kan terugvallen. Ik werk met heel verschillende cliënten en organisaties. Het geeft voldoening als je samen met een cliënt en werkgever iemand langdurig aan het werk krijgt. Dat is mijn uitdaging!"

Adrie Greve

Persoonlijk begeleider Dagbesteding

"Bij PSW kan ik echt met en voor de cliënten werken"

Adrie Greve begon 22 jaar geleden bij PSW, toen de sector Wonen begeleiders zocht die ervaring hadden met gedragsmoeilijke cliënten. Tien jaar geleden maakte hij de overstap naar de dagbesteding. "Het werken binnen Wonen beviel me prima, maar door persoonlijke omstandigheden had ik meer regelmaat nodig. PSW heeft me daar geweldig in ondersteund. Ik heb intern gesolliciteerd en begeleid sindsdien een groenploeg. Ik kan zelf inhoud geven aan het werk. Uitgangspunt is dat het werk aansluit bij wat de cliënten willen en kunnen. Ik geef een voorbeeld door regelmatig mee te werken, maar ben er vooral als coach voor de cliënten. Dat ik hen op deze manier kan begeleiden in hun ontwikkeling vind ik mooi!" 

Pascal Baetsen

Begeleider woonbegeleidingscentrum en PSW Thuis

"Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt"

Pascal Baetsen is begeleider in een woonbegeleidingscentrum (WBC) en bij de thuisbegeleiding. Hij maakte de overstap van een fulltime baan in een kinderdagverblijf naar een parttime functie bij PSW. "De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking sprak me al langer aan. Ik heb als vrijwilliger uitgeprobeerd of het iets voor mij was. Al snel kreeg ik de kans om een collega te vervangen. De overstap was spannend, maar voelde snel goed. Ik creëer graag een huiselijke sfeer waar bewoners zich lekker voelen. Ik zie het WBC als mijn tweede huis. Het bevalt me al jaren prima bij PSW en ik kan me nog verder ontplooien."

Julie Bloemen-Janssen

Begeleider PSW Thuis

Wendy Heijkers

Persoonlijk begeleider kinderdagcentrum

Sanne Meulendijk

Persoonlijk begeleider PSW Junior

Julie Bloemen-Janssen

Begeleider PSW Thuis

"Ik wil me verder ontwikkelen in de praktijk"

Julie Bloemen-Janssen volgde SPW 4 en liep stage bij PSW. Ze solliciteerde bij PSW Thuis. "Ik werk het liefst in de directe zorg bij de mensen thuis. De cliënten die ik ondersteun variëren in leeftijd van 17 tot 60 jaar. Hun hulpvragen zijn heel divers, die mix maakt mijn werk super leuk! Specifieke problemen als drugs- of alcoholverslaving vragen wel dat je stevig in je schoenen moet staan en flexibel moet zijn. PSW ondersteunt me daarbij met scholing, intervisie en teamoverleg. Ik ben blij met mijn plekje bij PSW!"

Wendy Heijkers

Persoonlijk begeleider kinderdagcentrum

"Kom werken bij PSW!"

Wendy Heijkers werkt sinds 2008 als persoonlijk begeleider in Kinderdagcentrum De Heisterkes. Daarvoor werkte ze vier jaar als invalkracht bij PSW Junior en op woensdagmiddag bij Gespecialiseerde Thuisbegeleiding van PSW. " Als medewerker voel ik me gehoord en gerespecteerd. Ik en mijn collega's worden echt betrokken bij de zorg, er is ruimte voor eigen regie en inbreng. Wat bij PSW geldt voor de kinderen en ouders, geldt ook voor de medewerkers: we zoeken altijd samen naar mogelijkheden, zodat elk teamlid in zijn kracht komt te staan. Ik kan alleen maar zeggen: kom werken bij PSW!"

Sanne Meulendijk

Persoonlijk begeleider PSW Junior

"Bewust gekozen voor PSW"

Sanne Meulendijk volgde de opleiding HBO Pedagogiek en is persoonlijk begeleider op een ontwikkelingsgroep, bij OSK (Ondersteuning op school en kinderopvang) en bij GT (Gespecialiseerde Thuisbegeleiding). "PSW krijgt veel verschillende vragen van cliënten en ouders en springt daar snel op in. Dat vraagt flexibiliteit, maar biedt volop mogelijkheden en afwisseling. Zo was ik betrokken bij de start van een ontwikkelingsgroep. Ik heb een solofunctie, maar door de samenwerking met scholen en kinderopvang, ouders en collega's voelt dat niet zo. Ik heb bewust gekozen voor PSW, maar het bevalt me nog beter dan ik had verwacht!"

Yvon Hermans

Persoonlijk begeleider PSW Junior

Chantal Janssen

Begeleider Woonbegeleidingscentrum

Gerrie Kessels

Persoonlijk begeleider en participatiemedewerker PSW Thuis

Yvon Hermans

Persoonlijk begeleider PSW Junior

"Het kind staat centraal"

Yvon Hermans maakte de overstap van een andere zorgaanbieder naar PSW. Ze werkt als persoonlijk begeleider in een ontwikkelingsgroep en bij OSK (Ondersteuning op school en kinderopvang). "Het sprak me aan hoe PSW het kind centraal stelt en ouders betrokken worden bij de zorg. Ik dacht: daar wil ik werken! Ik heb de opleiding HBO Pedagogiek afgerond en met verschillende doelgroepen gewerkt, die ervaring kan ik nu inzetten. Ik heb een contract voor drie jaar, dat is wel spannend, maar ik heb er vertrouwen in dat ik kan blijven. PSW bevalt me super en biedt me de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen."

Chantal Janssen

Begeleider Woonbegeleidingscentrum

"Ik ben gegroeid"

Chantal Janssen volgde de opleiding SPW 3 en begon bij PSW met een zwangerschapsvervanging. Na een jaar kreeg ze een vaste arbeidsovereenkomst. "Ik was blij met de kans bij PSW. Werken in een woonbegeleidingscentrum past gewoon bij me, ook de onregelmatige diensten. Bewonersvakanties begeleiden en zoeken naar goede vrijetijdsinvulling spreken me in het bijzonder aan. Zes jaar geleden kwam ik bij PSW binnen als jong meisje met alleen stage-ervaring. Nu voel ik me een begeleidster die weet waar ze over praat en verschillende extra taken uitvoert. In overleg met mijn teamleider ga ik kijken of ik persoonlijk begeleider kan worden!"

Gerrie Kessels

Persoonlijk begeleider en participatiemedewerker PSW Thuis

"Ik ervaar PSW nog steeds als een warm nest"

Gerrie was veertig toen ze overstapte naar PSW en daar heeft ze nooit spijt van gehad. “De missie en visie passen gewoon bij mij. En het is een warm nest, ondanks dat de organisatie groter is geworden en de zorg veranderd is. De cliënt staat nog altijd centraal. Dat zeggen ze overal, maar hier is het echt zo. De lijnen zijn kort en je kunt hier initiatieven tonen. Je kunt je ontwikkelen, dat doe ik ook al jaren. De laatste tien jaar in mijn werkzame leven wil ik me nog verder ontwikkelen in een nieuwe functie. Ik zal me nooit vervelen!"