Dromen en uitdagingen

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.

Wil je meer weten over PSW, kijk dan op www.psw.nl

De weg naar jouw droomjob

Onze zorg- en dienstverlening is onderverdeeld in vijf zorgsectoren: Wonen, Dagbesteding, Werk, Junior en Thuis. Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Wonen, Dagbesteding en Werk ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Junior en Thuis ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Benieuwd naar de sollicitatieprocedure van andere vacatures? Laat het ons weten via werkenbij@psw.nl

Medewerkers aan het woord

Niki Nijs

Begeleider C PSW Junior

Tom Baetsen

Stafmedewerker Centraal Bureau

Henk van Neerven

Persoonlijk begeleider PSW Thuis

Niki Nijs

Begeleider C PSW Junior

“PSW biedt volop scholing en doorgroeimogelijkheden.”

Niki Nijs volgde de SPH en werkte 10 jaar in de reguliere kinderopvang. Uit interesse ging ze naast haar baan één gezin via PSW Junior begeleiden. “Binnen een half jaar was ik helemaal overgestapt. Werken bij PSW Junior is dynamisch, elke dag is anders en er zijn veel verschillende zorgvormen. Als je dat wilt, kun je veel variatie in je werk aanbrengen. Daarnaast kun je meedenken over ontwikkelingen en projecten en heeft PSW een ruim scholingsaanbod. Mogelijkheden genoeg dus. Ik ben in drie jaar doorgegroeid naar begeleider C. Je kunt je eigen weg bepalen, als je de kansen maar pakt!” 

Tom Baetsen

Stafmedewerker Centraal Bureau

“Ook de ondersteunende diensten zorgen voor de cliënt.”

Tom Baetsen is docent lichamelijke opvoeding en werkte als bewegingsagoog, activiteitenbegeleider en teamleider bij een andere zorgaanbieder. In 2003 werd hij teamleider van activiteitencentrum Pappelhof van PSW. “Een mooie baan in een leuk AC. Toch besloot ik, na 15 jaar teamleiderschap, te stoppen. PSW beviel me erg goed, dus ik wilde blijven. Ik heb toen een vacature op Centraal Bureau ingevuld. Ik ben blij dat ik op deze manier nog altijd mijn steentje bijdraag aan de zorg en het welzijn van onze cliënten, al is dat nu indirect. Want ook op Centraal Bureau staat de cliënt centraal.”

Henk van Neerven

Persoonlijk begeleider PSW Thuis

“Jezelf overbodig maken, dat is mooi”

Henk van Neerven volgde de ‘oude Z opleiding’, daarna MBO IW en een management opleiding. Maar liefst 30 jaar werkte hij als begeleider bij een collega-instelling als begeleider op diverse woongroepen, waarvan ruim 10 jaar als teamleider. In 2007 maakte hij doelbewust de overstap naar PSW Thuis: “De visie en het werken bij PSW Thuis passen helemaal bij mij. Je bent te gast bij iemand thuis, bouwt een vertrouwensband op, onderzoekt écht samen waar je aan gaat werken en hoe, en helpt mee zodat iemand een prettiger leven kan leiden. De regie ligt bij de cliënt, mijn rol is niet om alles te regelen, maar om de cliënt in zijn kracht te zetten. Die doet het uiteindelijk zelf, eventueel met hulp van een netwerk. Dat moet de insteek zijn en het is prachtig als dat lukt.” 

Lees meer verhalen van onze medewerkers