Dromen en uitdagingen

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.

Wil je meer weten over PSW, kijk dan op www.psw.nl

De weg naar jouw droomjob

Onze zorg- en dienstverlening is onderverdeeld in vijf zorgsectoren: Wonen, Dagbesteding, Werk, Junior en Thuis. Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Wonen, Dagbesteding en Werk ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Junior en Thuis ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Benieuwd naar de sollicitatieprocedure van andere vacatures? Laat het ons weten via werkenbij@psw.nl

Medewerkers aan het woord

Solange Lemkens

Begeleider B PSW Junior

Debbie van Berkel

Begeleider B bij PSW Thuis

Anita de Kok

Zorgondersteuner woonbegeleidingscentrum

Solange Lemkens

Begeleider B PSW Junior

“Je kunt het verschil maken voor een kind.”

“Ik vind het mooi dat ik mee kan werken aan de ontwikkeling van een kind dat niet het reguliere pad kan bewandelen en extra ondersteuning nodig heeft. Die ondersteuning kan het verschil maken, dat is een drijfveer. Voor mijn opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang , mbo niveau vier, regelde ik zelf een stageplek bij een ontwikkelingsgroep van PSW omdat ik dat een uitdaging vond.  Na omzwervingen ben ik terug bij PSW Junior; ik werkte ambulant in de gespecialiseerde thuisbegeleiding en ondersteuning op school en kinderopvang en nu in Kindcentrum Heikei. Veel afwisseling dus. Doordat er regelmatig nieuwe kinderen komen met nieuwe hulpvragen en problematieken, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Dat past bij mij.” 

Debbie van Berkel

Begeleider B bij PSW Thuis

“Als begeleider mee mogen denken over de koers, dat is toch mooi!”

Debbie van Berkel werkte 5 jaar als verpleegkundige​ en persoonlijk begeleider op een woongroep in Brabant. Ze verhuisde naar Limburg en ging in 2019 bij PSW Thuis aan de slag. “Ik heb het gevoel dat ik al jaren bij PSW werk en ben helemaal op mijn plek. ​Hier​ mogen werken ​voelt als een cadeautje. Ik heb al deelgenomen aan een lunchsessie over de nieuwe strategie, als nieuweling tussen de manager, teamleiders en andere begeleiders. Ik voelde me snel op mijn gemak en werd ‘gewoon’ als volwaardige gesprekspartner gezien. Waardevol dat je bij PSW als begeleider op deze manier gehoord wordt en mee kunt denken over de koers van je werk!”

Anita de Kok

Zorgondersteuner woonbegeleidingscentrum

“Bij PSW kan ik eindelijk in de zorg werken!”

“Ik had tot mijn start bij PSW nooit in de zorg gewerkt, maar heb wel bijna mijn hele leven steeds voor iemand gezorgd. Dat begon al toen ik kind was, mijn vader ziek werd en mijn moeder de winkel en stomerij moest runnen. Ik heb altijd gewerkt als secretaresse en daarna nog als medewerker in de verkoop binnendienst. Daarnaast was ik lang mantelzorger en een tijd vrijwilliger in een hospice. De zorg heeft me altijd getrokken, maar het kwam er niet van er mijn werk van te maken. Totdat het wel kon. Ik ging op zoek en zag de kans die PSW mensen biedt die geen diploma of werkervaring in de zorg hebben. Nu werk ik in een woonbegeleidingscentrum, hoe mooi is dat? Ik ben heel blij met deze baan. Hoe lang een dienst ook is, het voelt niet als werken, zo fijn is het.” 

Lees meer verhalen van onze medewerkers

Benieuwd hoe het is om te werken bij PSW Junior?