Dromen en uitdagingen

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.

Wil je meer weten over PSW, kijk dan op www.psw.nl

De weg naar jouw droomjob

Onze zorg- en dienstverlening is onderverdeeld in vijf zorgsectoren: Wonen, Dagbesteding, Werk, Junior en Thuis. Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Wonen, Dagbesteding en Werk ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Voor vacatures in de directe zorg bij de sectoren Junior en Thuis ziet de weg naar jouw droomjob er zo uit:

Benieuwd naar de sollicitatieprocedure van andere vacatures? Laat het ons weten via werkenbij@psw.nl

Medewerkers aan het woord

Lizet Linders

Begeleider C PSW Junior

Wendy Hamans

Begeleider dagbesteding

Anouk Elbers

Begeleider C bij PSW Junior

Lizet Linders

Begeleider C PSW Junior

“Mijn werkverdeling geeft rust en is toch uitdagend.”

“Na een stage vanuit de opleiding Pedagogiek ben ik bij PSW Junior ‘blijven hangen’. Het ambulant werken was even wennen, maar voelde na een tijdje vertrouwd. Je rolt er steeds meer in. Het werken met de kinderen zelf blijft superleuk, in thuissituaties en op scholen. De combinatie met mijn coördinerende taken als aanvragen behandelen, intakes, gesprekken met begeleiders en de contacten met gemeenten en andere organisaties, maakt het een fijne afwisseling. Ik heb via PSW de opleiding praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG) mogen volgen. Heel leerzaam, waardevol en bruikbaar! Wellicht dat ik me daar in de toekomst meer op toeleg. Voor nu heb ik een prima werkverdeling met leuke taken en veel vrijheid in een organisatie waar veel mogelijkheden liggen.” 

Wendy Hamans

Begeleider dagbesteding

“Even spannend of je het nog wel kunt.”

“Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) in Den Bosch heb ik op verschillende plekken in de zorg gewerkt. Toen de kinderen kwamen ben ik in de slagerij van mijn man gaan werken, dat was gewoon praktischer. Een paar jaar geleden begon het te kriebelen: ik wilde weer in een andere omgeving met andere mensen gaan werken en het liefst in een team. Die behoeften zijn uitgekomen: ik werk nu met veel plezier als begeleider in activiteitencentrum PSW Sevenum. De uren en werktijden passen fijn bij mijn gezinssituatie. Het was wel even spannend na acht jaar niet in de zorg werken. Je vraagt je af of je het nog kunt en ‘hebt’. Die twijfel was snel weg. Ik zou nu niet meer uit de zorg weg willen. Als de cliënten met een glimlach naar huis gaan, doe ik dat ook.“  

Anouk Elbers

Begeleider C bij PSW Junior

"Ik weet dat ik een team achter me heb staan"

Anouk was net afgestudeerd (hbo-pedagogiek) toen ze reageerde op een vacature van PSW voor ambulant begeleider in Noord-Limburg. Inmiddels werkt ze fulltime en als persoonlijk begeleider. “Het is superleuk met lekker veel variatie. En ik ga nu een nieuwe en hogere functie vervullen! bij PSW krijg je genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je kunt altijd aangeven wat je wensen en ambities zijn. Ambulant werk past goed bij me. Het is solistisch werk, maar zo voelt het bij PSW niet. Ik weet dat ik een team achter me heb staan.” 

Lees meer verhalen van onze medewerkers

Benieuwd hoe het is om te werken bij PSW Junior?